Pikku-pakko: herkkulakko

Viikonlopun herkkuttelusaldo: perjantaina Omar-munkki ja pieni karkkipussi. Lauantaina kaksi suklaapatukkaa; Susu 40 grammaa ja Fazerin uutuus Kookos Maitosuklaa, 38 grammaa. Tänään, sunnuntaina kaksi Fazerin isoa laskiaispullaa - koska, tiedäthän, niitä myydään vain kahden kappaleen pakkauksissa ja….pitäisikö se toinen heittää pois?? Tuli siis syötyä molemmat ja melkein samalla sisäänhengityksellä niin nopeaan, että siinä kuulkaa vain tomusokeri pöllysi kun suu kävi. Charming. Tulikin sitten niin huono olo, että piti vyöryä makuuhuoneen puolelle (noin kolme metriä sohvalta vasempaan) ja ottaa päikkärit - muttei suinkaan niin huono olo, etteikö illemmalla olisi vielä maistunut 120 gramman pussi Sirkus Aakkosia. Nam! Tarkoitan yäk.

Screenshot 2019-01-20 at 19.15.37.png

Fazer…

…kun haluatte hyvää! Ja jep, molemmat tuli syötyä.

Olen jo pariin kertaan ehtinyt miettiä menneiden kuukausien aikana, josko ‘pitäisi’ aloittaa herkkulakko. Olen lähtökohtaisesti kaikenlaista totaalikieltäytymistä vastaan, mutta kuten aikaisemminkin olen maininnut, niin joskus tuntuu, että radikaalit keinot auttavat aloittamaan ikään kuin puhtaalta pöydältä. Edellisestä herkkulakostani taitaa kohta olla jo neljä vuotta, mutta koomista kyllä, itsestäni tuntuu aivan kuin eilen olisin ollut tuossa lakossa! Koomista siksi, että miellän asian jotenkin näin: pystyn kyllä olemaan mässäilemättä jos oikeasti haluan, sillä juurihan olin 100 päivää herkkulakossa! Hah. Muistaakseni myös viime -tai edellisenä vuonna “yritin” herkkulakkoa, ja kirjoitin siitä blogipostauksenkin…..mutta suureksi häpeäkseni tuo lakko meni penkin alle heti alkuunsa. Nyt kuitenkin tuntuu siltä, että motivaatio alkaisi taas olemaan kohdallaan tällaiseen ratkaisuun, joten:

Siispä lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon: herkkulakko alkaa NYT ! Ensimmäinen virallinen päivä on 21.1.2019 ja tämä koitos päättyy 31.7. 2019

Varsinaista oikeaoppista sokerilakkoa en usko pystyväni tekemään piilosokereiden vuoksi, mutta näitä en seuraavan puolen vuoden aikana tule syömään: karkit, leivokset, keksit, pullat, jäätelö, jälkiruokajogurtit/rahkat (maustamattomat ok). Suolaiselta puolelta ovat pannassa perunalastut, suolapähkinät ja muut samaan kategoriaan kuuluvat herkut; olenkin kyllä enemmän sokeristen herkkujen perään, mutta mainitaan nyt nuokin tässä. Pähkinät ilman lisämausteita naturellina ovat ok, ja hedelmät myös. Alkoholi? Käyn ulkona ravintolassa syömässä tai muuten jonkun ystävän kanssa drinkillä niin harvoin -ja kotona en oikeastaan koskaan juo itsekseni, vaikka kaapissa olisikin kuoharia tai viiniä- joten alkoholin jätän tästä lakkoilusta pois. Ehkä jos ja kun ennen heinäkuun loppua käyn jossain baanalla drinksulla kerran tai pari, jätän siiderit väliin ja juon punaviiniä tai kuoharia.

Vanhasta kokemuksesta tiedän, että alku tulee varmasti olemaan hankalaa….mutta eiköhän se siitä helpotu, kun 2-3 viikkoa saa alle. Saa nähdä mitä tällä kertaa tulee himottua; muistan viimeksi napsineeni tavallista enemmän kirsikkatomaatteja…nehän ovat vähän niinkuin punaisia karkkeja :) Wish me luck!

Laskiaispulla-kuva Fazerin sivuilta.