30 kysymystä

Otsikon mukaisesti tartun minäkin tähän viime viikkoina blogeissa liikkuneeseen haasteeseen, eli vastaan näihin satunnaisiin 30 kysymykseen. Jos olet tehnyt saman haasteen, vinkkaa blogistasi kommenteissa - minusta on kiva lukea näitä toisten blogeissa :)

IMG_0502.JPG

Avioliittoja:  Ei avioliittoja. En ole mitenkään tarkoituksella naimisiin menoa karttanut, mutta toisaalta en ole koskaan siitä erityisemmin haaveillutkaan. Elämä on vain mennyt näin.

Kihloissa: Olen tällä hetkellä kihloissa, ja kuten olen blogissani kertonutkin, niin mies on amerikkalainen ja valitettavasti tällä hetkellä vankilassa Kaliforniassa. Ensimmäinen kihlattuni oli mies, jonka kanssa seurustelin vähän päälle parikymppisenä. Päädyin lopettamaan suhteen miehen liiallisen alkoholin käytön vuoksi. Muutama vuosi sitten sain tietää, että hän on kuollut ja alkoholilla oli iso osuus asiaan.

Lapsia: Jälkikasvuakaan ei ole tullut, eikä ole enää tietysti tulossakaan. Tämä on avioliiton kanssa samaa sarjaa: tätä ei vain minulle tapahtunut, mutta en ole koskaan ollutkaan kovin äitimäinen ja/tai halunnut palavasti lapsia. Parempi näin siis!

Lemmikkejä: Minulla on ollut joskus pari kissaa, tällä hetkellä ei ole lemmikkejä.

Leikkauksia: Yksi leikkaus 20 vuotta sitten.

Tatuointeja: Haalistunut musiikkiavain, joka on nivoutunut pieneen siniseen, mustavartiseen ruusuun (olkapäässä) -  sain tämän tatuoinnin läksiäislahjaksi ystäviltäni parikymmentä vuotta sitten muuttaessani Englannista Yhdysvaltoihin. Tatska on tosiaan sen verran haalistunut, ettei siitä saa oikein selvää, että mikä se on. Koomisin kommentti, jonka joku on siitä minulle sanonut: "oi, onpa hieno tatuointi! Onko se delfiini?". Eh, no ei ole delfiini.

Lävistyksiä: Minulla on ollut napalävistys joskus aikoinaan, mutta se ei oikein koskaan parantunut...joten kun se kerran suihkussa ollessani irtosi ja hävisi viemäriin, en laittanut tilanne enää toista korua.

Muuttoja: 40+ muuttoa! Totta se on; olen muuttanut lukemattomia kertoja niin kaupungeista toisiin kuin ulkomaillekin, ja toisinaan saman kaupungin sisällä eri kaupunginosiin ja asuntoihin! Taitaakin olla ennätys, että olen asunut nykyisessä asunnossani tämän vuoden lopussa jopa viisi vuotta!

Ottanut lopputilin: Olen lähtenyt parista työpaikasta pois koeajalla, ja myös vaihtanut työpaikkaa omasta aloitteestani pari kertaa. Toisaalta, pisin työsuhteeni kesti 16 vuotta, ja työvuosia on takana kohta 25 vuotta...joten en näe tässä sinänsä mitään negatiivista. Olen kieltämättä niitä ihmisiä, joilla on tietyt vaatimukset työnantajaa kohtaan, ihan niinkuin työnantajallakin on vaatimukset työntekijää kohtaan, ja minulla on vaikeuksia luopua omista periaatteistani, jos koen työpaikalla vääryyttä ja/tai epäoikeudenmukaista meininkiä.  Ja joo, olen juuri nyt työttömänä, hahah.

Ollut saaressa: Minä asun saaressa! Ja juu, muillakin saarilla on tullut käytyä. Parhaat saarimuistot? Ne varmaan ovat Floridan vuosiltani, kun Florida Keys'in saaret olivat lähellä ja pari kertaa tuli siellä hengattua.

Autosi: Tällä hetkellä minulla ei ole autoa, sitä ei vain tarvitse Helsingissä - tai en ainakaan itse koe että tarvitsisin, kun asun niin lähellä keskustaa ja julkiset toimivat hyvin. Minulla on ollut elämäni aikana neljä autoa: ensimmäinen ysärillä oli Nissan Cherry, sitten jenkeissä ensin Ford Mustang ja sitten sporttinen kaksiovinen Mercedes Benz jota rakastin yli kaiken (olen autohullu)... ja viimeksi Suomessa muutama vuosi sitten työsuhdeautona pieni Peugeot.

Autoni Floridassa :)

Autoni Floridassa :)

Ollut lentokoneessa: Lukemattomia kertoja. Rakastan lentokenttiä ja lentämistä, voisin lennellä maasta toiseen loputtomasti!

Onko joku itkenyt vuoksesi: En tiedä, toivottavasti ei!

Ollut rakastunut: Oi, kyllä - tähän ikään mennessä muutamankin kerran. 

Ollut ambulanssissa: Kun synnyin pienenä keskosena pikkukaupungissa, jossa ei ollut keskosille vaadittavaa hoitomahdollisuutta, minut vietiin ambulanssilla suurempaan kaupunkiin hoidettavaksi. Jenkeissä asuessani ystäväni joutui soittamaan minulle ambulanssin, kun selkäni venähti niin pahasti etten päässyt seuraavana aamuna lattialta ylös...jalat eivät yksinkertaisesti toimineet, se oli pelottava kokemus.

Luistellut: Ala- ja yläasteella koulun liikuntatunnilla useinkin, ja myös kotioloissa kun isäni teki meille joen jäälle luisteluradan. 

Surffannut: Vain netissä!

Ollut risteilyllä: Toki, tosin viime kerrasta on jo vuosia.

Ajanut moottoripyörällä: Lasketaanko skootteri moottoripyöräksi? Opasaikoina huruuttelin skootterilla; moottoripyörää en ole ajanut itse, mutta kyydissä olen ollut kerran.

Oppaiden skootterit lähtövalmiina!

Oppaiden skootterit lähtövalmiina!

Ratsastanut hevosella: No, ratsastaminen on ehkä väärä sana - tokaluokkalaisena vanhempani veivät minut ja sisarukseni hevostallille, ja saimme istua kukin vuorollamme hevosen selässä, kun heppaa talutettiin ympyrässä hiekkakentällä. Jiihaa!

Lähes kuollut: En tiedä kuinka lähellä kuolemaa olin syntyessäni keskosena; hätäkaste piti antaa siltä varalta etten selviäisi, ja ambulanssilla siirto isompaan sairaalaan.

Ollut sairaalassa: Yön yli sairaalassa olen ollut kaksi kertaa; kerran Englannissa ja kerran Suomessa, sekä se päiväreissu ensiapuun jenkeissä ambulanssilla.

Suosikkihedelmä: Tykkään ehkä eniten ananaksesta (tuoreena), mutta en voi syödä sitä, koska saan kauheat vatsanväänteet. Seuraavana listalla on banaani, jota syönkin päivittäin.

Aamu vai ilta:  Sekä että - riippuu ihan elämäntilanteesta.

Lempiväri: Sininen, violetti 

Viimeisin puhelu: Eilen illalla kaksi vartin pituista puhelua Kalifornian miehen kanssa (max pituus 15 minuuttia noissa puheluissa)

Viimeisin viesti: Ystävä kyseli Messengerin kautta muutama päivä sitten, että miten työnhaku sujuu ja onko napannut vielä.

Kahvi vai tee: Kahvi! Olen "yrittänyt" oppia juomaan teetä monta kertaa, mutta ei vaan löydy teetä josta pitäisin. 

Kissa vai koira: Kissa ehdottomasti! Ei minulla ole mitään koiriakaan vastaan, mutta olen kissaihminen. Varmasti vielä jossain vaiheessa otankin kissan, kunhan tiedän tässä parin, kolmen vuoden kuluttua minne asetun ja mitä elämä tuo tullessaan. 

Paras vuodenaika: Kesä, kesä, kesä! Ja nimenomaan se heinäkuun helteinen kesäpäivä jolloin lämpöä kestää aamusta iltaan.