Lupauksia loppuvuodelle

Mitä - kuulenko myötähäpeän siivittämää naurua? Tuntuuko siltä, että postauksen otsikko tuo tullessaan déjà-vu -tunteen: tämä bloggaaja on ennenkin tehnyt lupauksia, jotka sitten ovat hävinneet kuin pieru Saharaan…? Myönnetään: tämä lienee noin 548. kerta kun yritän psyykata itseäni reippaampaan ja toimeliaampaan olemassaoloon. Koomistahan se on, kieltämättä - mutta kuten aiemminkin olen puolustautunut (eh, koska täytyy puolustautua?), niin onpahan muijassa vielä sen verran peräänantamattomuutta, että aikani laiskana ryvettyäni yritän taas jossain vaiheessa kammeta persukseni irti sohvasta, ja piristyä henkisestikin. Mitä siis tällä kertaa?

nov3a.jpg


1. Vuorokausirytmi kuntoon: tämä onkin nyt helpompaa uuden työn tuoman arjen avulla, mutta lupaan loppuvuoden (ja tietysti vuodenvaihteen jälkeenkin) palautua “normaaliksi” itsekseni myös viikonloppuisin, eli herätys lauantaina & sunnuntaina myös viimeistään yhdeksältä, mutta mieluiten kahdeksalta. Itsellenikin tuli tänä syksynä vähän yllätyksenä se, miten annoin unirytmin seota työttömyyden myötä; uskon, että tällä olikin iso merkitys sille, että olin entistä väsyneempi ja saamattomuus alkoi saada valtaa. Varmaan viimeksi teini-iässä olen nukkua posotellut (silloin viikonloppuisin) jopa puoleenpäivään asti - muistan, kuinka isäni lopulta tuli koputtelemaan huoneeseeni yläkertaan ja ilmoitti, että nyt oli noustava ylös! Sittemmin näin “aikuisena” ja aina töissä ollessani pikemminkin nautin siitä, kun viikonloppuina heräsin kahdeksan maissa ja edessä oli kokonainen päivä aikaa tehdä mitä vain! Se siis tavoitteeksi taas!

2. Liikunta. Niinpä niin, se liikunta. Miksi, oi miksi, aina sabotoin itseni ja kehitykseni - siinäpä kysymys. Ei auta asiasta vollottaminen enää, joten pitemmittä puheitta tämä lupaus: marraskuun aikana pikku askelin takaisin hikisempään liikuntaan…ja joulukuun aikana onkin jo oltava kunnon tohinat päällä! Toisin kuin suurin osa suomalaisista, minulla ei ole joulua perinteisessä merkityksessä, joten mitään joulutaukoja ei ole tekosyynä :)

3. Aktiivisempi ja avoimempi bloggaus. Mitäs tämä sitten tarkoittaa? No, sen sijaan että jaarittelen niitä näitä kerran kuukaudessa, haluan alkaa taas bloggaamaan useammin ja…miten sen nyt sanoisi…panostamaan tähän hiukan enemmän. En edelleenkään halua tai aio tehdä tästä muuta kuin omannäköiseni kirjoitusalustan, koska nimensä mukaisesti Life As Zella kertoo yksinkertaisuudessaan minun (joskus tylsästä) elämästäni…mutta mielessä on kuitenkin hiukan laajentaa skaalaa ja lisätä aiheita. Vähän valmistuakseni tähän teinkin blogille myös Facebook-sivut ja linkkasin Instagram-sivuni blogiin. Instagramini ei sinällään liity ainakaan vielä tähän blogiin, että siellä mainitsisin tai mainostaisin blogiani, mutta ajattelin, että jos joku lukijoista haluaa vähän enemmän nähdä joka päiväistä elämääni, niin Instaan yleensä postailen usein :)

nov3b.jpg

Näiden lupauksien kera siis kohti reipasta ja aktiivisempaa loppuvuotta! Mukavaa Pyhäinpäivää ja hyvää viikonloppua muutenkin!