Hakusessa: mielenrauha

Ehkä se on tämä joutenolo, jota on nyt kestänyt parisen kuukautta. Ehkä se on myös tämä tilanne, joka on "avoin" - tällaisina ajanjaksoina tulee väistämättä mieleen, että kenties minun pitäisi NYT tosissaan tutkia, olisiko minulla mahdollisuus taas lähteä Suomesta jonnekin muualle. Ehkä se on myös tämä minun perusluonteeni; olen aina ollut tyyppiä "levottomat jalat ja ikuinen kaukokaipuu", ja tämä oireyhtymä ilmoittelee itsestään tasaisin väliajoin....ja isosti tietenkin juuri nyt, kun mennyt ihanan lämmin kesä on muistuttanut minua siitä, miten mieliala ja energiataso kohdallani kohenevat kesäkuukausiksi....ja koska juuri NYT periaatteessa olisi tilaisuus taas pistää elämä uusiksi. 

Mutta, mutta. Käytännössä? Käytännössä minulla ei ole yhtään säästöjä. Jos saisinkin työpaikan tai -tarjouksen ulkomailta, pystyisin hädintuskin ostamaan lentoliput - mutta sitten määränpäässä odottavat kustannukset, kuten vuokrat ja vuokraennakot..... No can do. Todellisuus siis on se, että ulkomaille töihin lähteminen vaatisi todennäköisesti ensin Suomessa työpaikan kansainvälisessä yrityksessä, ja sitten mahdollisesti taas sitä kautta muutaman vuoden kuluttua muille maille, JOS sellainen tilaisuus sattuisi eteen tulemaan.

Aug23b.jpg

Toinen vaihtoehto, jota olen pohtinut, on Freelancerina aloittelemisen mahdollisuus. Harmi kyllä, minä en ole mikään IT-nero enkä koodari, ja omat bloggaukset ja muut kirjoittelutkin ovat enemmän harrastus kuin Pro-tasolla oleva lahjakkuus. Toisaalta, nyt voisi olla hyvä hetki aloitella ns. harjoittelu! Esim.  Fiverr tarjoaisi mahdollisuuden julkaista oma online-profiili, ja tarjota kiinnostuneille asiakkaille erinäisiä virtuaalisia palveluja. Minulla on kuitenkin 20 vuoden kokemus aika monelta eri teollisuuden alalta juurikin "assari/koordinaattori" -tehtävistä, ja voisin hyvinkin kuvitella itseni tekemään keikkaluonteisesti vaikkapa yleisiä käännöstehtäviä, puhtaaksikirjoitusta, sähköpostien organisointia ja/tai niihin vastaamista, valokuvien muokkaamista....mitä näitä nyt on. Fiverrissa voisi aloitella hissukseen ja pienillä hinnoilla, katsoa onko omille kyvyille kysyntää, luoda ehkä pientä asiakaskuntaa mikäli kiinnostusta löytyy. En kuvittelekaan, että Freelancerina pystyisin itseni elättämään; en ainakaan moneen vuoteen todennäköisesti....mutta jostainhan se on aloitettava, ja mistä sen tietää mihin yksi pieni asia voi johtaa, vai mitä? Monen muun lailla minun haaveeni ammattini suhteen olisi se, että pystyisin tekemään työtäni riippumatta siitä missä olen fyysisesti. 

Olen tietysti aktiivisesti etsimässä töitä myös lokaalisti Helsingistä, ja suureksi ilokseni tähän mennessä lähettämäni hakemukset ovat jo poikineet kaksi haastattelua. Eilen kuulin, etten saanut ensimmäistä paikkaa jota hain; tämä ei kuitenkaan ollut minulle suuri järkytys, sillä joskus haastattelussa tulee itsellekin fiilis, ettei ao. paikka ehkä ole ihan kymppi. Toisesta haastattelusta odottelen vielä uutisia; tämä paikka olisi aika hieno ja mielestäni haastattelu meni hyvin; pieni epäilys kuitenkin jäi tästäkin yrityksestä - ei tosin niin, ettenkö haluaisi työpaikkaa saada...vaan niin, että olenkohan sittenkään tarpeeksi "cool" tuohon joukkoon, haha!  Jos paikan saan, se on vakituinen ja avaisi kyllä minulle uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessakin. Saa nähdä!

Tällä hetkellä siis hakusessa se jokin plääni, joka toisi mukanaan hiukan mielenrauhaa. Tämän voisi kai niinkin sanoa, että Zella 50-vee etsii yhä sitä intohimoaan! Miten jotkut ihmiset tietävät nuoresta saakka, mikä se heidän intohimonsa on? Minun intohimoni ovat periaatteessa liikunta, kirjoittelu ja valokuvaus, sekä matkustelu. Revi sitten siitä näin keski-iässä uusi urasuunnitelma :)